GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Hej kära läsare!

Jag passar på att önska Er Alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Fortsätt att öva på både teorin och på körningen och glöm inte att det kan bli nya regler för hur förarprovet (teorin och körningen) under nästa år.

Läs de inlägg jag har skrivit så får du inspektörens perspektiv på hur du ska bete dig på körprovet och i trafiken. Uppkörningsbloggen är unik på detta sätt.

Vi hörs 2020!

/ Rune

4 kommentarer

 1. Hej! Jag har en fråga som rör korsningar där högerregeln gäller. När det är skymda korsningar så krypkör jag i 1an, men vad är det rätta sättet när man har en mindre skymd korsning? Jag brukar försöka rulla på 2ans växel i så fall, men det händer ofta att jag behöver trycka ner kopplingen för att förhindra motorstopp. Får man trycka ner kopplingen i såna fall och svänga med den nedtryckt? För jag har nämligen hört att man kan bli underkänd pga miljö i så fall.

  En annan fråga, vid sväng på landsväg, vilken hastighet bör man ha i svängen?

  MVH

  Gilla

  • Hej! Är det riktigt skymd sikt så kan ettans växel vara lämplig medan tvåan fungerar där sikten är bättre. Det finns även korsningar där det går bra att köra på treans växel. Låt växelvalet variera eftersom korsningarnas utformning ändras.
   Om du tar ner kopplingen ibland då motorn börjar hacka och motorstopp riskeras är ingen fara, men om du alltid sitter med kopplingen nere så riskerar du nedslag på miljö. Däremot så ska du inte ta svängen med nedtryckt koppling, utan du ska vara färdigväxlad när du svänger.

   Rätt hastighet vid sväng landsväg beror helt på hur trafikmiljön ser ut. Den frågan är omöjlig att besvara.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s