Vad gör Din parkeringsplats när du inte använder den?

Hur gör du när du ska ta bilen och köra iväg någonstans? Planerar du för var du ska parkera eller kör du lite på chans? En stor del av all biltrafik, minst 8 % men oftast mer, bedöms vara ren söktrafik, d.v.s. den del av bilresan som används för att leta parkering. 

Tänker du: Varför bygger de inte bara fler parkeringsplatser? Det finns redan väldigt mycket hårdgjord yta för parkering. Ska vi inte istället satsa på att använda de parkeringsytor som redan finns på ett mer effektivt sätt? Det finns ofta gott om parkeringsplatser som står retsamt tomma på privata parkeringsanläggningar, alldeles intill målpunkten, men dessa får inte användas av andra än dem de reserverats för. Om du kunde förboka en av dessa parkeringsplatser, alldeles intill din målpunkt och bli guidad rakt på den, skulle det på något sätt förändra ditt beteende? Kanske det rent av är du som äger en eller flera sådana parkeringsplatser?

Enligt en svensk studie använder en bilist sannolikt över 2 500 timmar av sitt liv (ca 156 dagar) för att leta efter en ledig parkeringsplats (YouGov 2017). Tänk om du istället kunde använda dessa dagar till något viktigare?

ApParkingSpot låter privatpersoner och företag, som har parkeringsplatser lediga under vissa tider på dygnet, lägga upp dem i deras system och sedan hyra ut dem till dem som behöver en. Med ApParkingSpot kan du redan innan din bilresa påbörjas boka en ledig parkeringsplats nära målpunkten.

Om du har en parkeringsplats som står outnyttjad en stor del av dygnet

Lägg upp den på ApParkingSpot och låt den tjäna pengar åt dig – samtidigt som du gör en insats för miljön!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s