Bloggen lever!

Hej Alla följare och läsare!

Jag skriver inte så täta inlägg men bloggen lever i högsta välmåga. Det mesta är skrivet redan så du kan surfa runt och finna mycket som är relevant för dig i dina förberedelser inför körprovet. Har du särskilda önskemål som du vill att jag skriver om så får du gärna meddela mig i kommentarsfälten.

Ha en skön sommar och lycka till i din strävan efter körkortet.

17 kommentarer

  1. Jag tycker du ska kontakta kontorschefen där du körde upp och be om en förklaring. Om det har gått till såsom du beskriver det för mig (det kan ju har rört sig ett missförstånd) så bör detta tas upp enskilt med inspektören då Trafikverket inte sanktionerar ett sådant arbetssätt.

   Gilla

   1. Känner mig så orättvist behandlad. Och den skriver han att jag kuggar på det istället för vara tydlig. Nej funderar faktiskt på överklaga det

    Gilla

 1. Jag har en fråga till inspektören har uppkörning snart det kan vara bra och veta.
  Kör automat.
  Fråga nummer ett när jag närmar mig cirkulationsplats ska jag motorbromsa eller bromsa vanligt vad vill inspektören se?

  2. Ska jag motorbromsa när jag kommer från motorväg?

  3. Hur ska man agera på landsväg när han vill att
  Man anpassar ” farten” ska man motorbromsa där med?

  Gilla

  1. Hej!
   Svar 1, 2 och 3: använd motorbroms i alla trafikmiljöer när det passar sig och fotbromsen då det behövs.
   Motorbromsning är ett sätt att spara bränsle men det kräver god planering för att bemästra fullt ut. Visa att du ha förstått principen men driv det in absurdum (=till sin spets och förbi). Det är nämligen viktigt att även ta hänsyn till den övriga trafiken samtidigt.
   Jag hoppas det besvarar dina frågor. Lycka till på körprovet!
   / Rune

   Gilla

 2. Tjena tänkte ställa en fråga?
  Många säger att man ska se spegel mycket backspegel och sido spegel mycket? Tappar man inte fokus om man gör det om så e fallet kuggar man? Önskar få det bästa tipset! // n

  Gilla

  1. Tjena!

   Bästa tipset är att inte överdriva spegeltittandet utan att titta i speglarna när det behövs. Om du tittar utan att veta varför du tittar så tittar du ju i onödan.
   Är du en nyfiken person? Jag hoppas det. När jag kör bil så är jag nyfiken. Nyfiken på vad som händer omkring bilen samt bakom den. Om jag är nyfiken och ser till att ta reda på sådana saker så leder det till ett bättre flyt i trafiken. Det tjänar alla trafikanter på.

   Gilla

 3. Om någon gör en farlig omkörning ska man hålla till höger elelr ska man undvika underlätta det? Hade vart kul om någon inspektör hade kunnat svara på det 😃

  Gilla

  1. Hej! Du ska absolut göra allt du kan för att underlätta en omkörning som riskerar att bli farlig. Det gäller alla sådana situationer där ett felbeteende kan leda till trafikfara.

   Gilla

 4. Hej Rune! Tänkte höra om du hade lust att beta-testa en ny tjänst för teoriplugg?
  I korthet ser man på video från en dashcam samtidigt som man får frågor längst med vägen relaterat till trafiksituationer eller skyltar man ser.

  Den finns att köra med en gång här https://Bilskolan.app

  Gilla

   1. Hej och tack för snabbt svar!

    Just nu finns det bara två videos med 30 frågor vardera. Det kommer fyllas på allt eftersom med fler. Om du vill göra en egen video så skulle vi kunna dela på eventuella intäkter från alla videos du gör.
    Egentligen behöver du inte fixa med någon redigerare eller något, så har du bara 30 frågor och en länk till en Youtube video med en dash cam som hör till frågorna så kan jag fixa in frågorna i redigeraren.

    Tanken är att flera personer kommer att sitta och göra videos för bilskolan.app, men du är faktiskt den första jag frågar!

    Du kan maila mig om det låter intressant? pierre@bilskolan.app

    Men först vill jag veta ditt första intryck av tjänsten! 🙂

    Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s