Lär dig körkortsteori via film!

Nu kan du lära dig körkortsteori på ett nytt sätt. Se på film i olika trafikmiljöer och svara på frågor kopplade till körkortsteorin. Ett smart, innovativt och pedagogiskt verktyg för att ta till sig körkortsteorin med koppling till praktiken.

Kika in på https://bilskolan.app/ och testa! Produkten är alldeles nystartad och fler filmer kommer att komma in efterhand.

https://bilskolan.app/

När du klickat in på sidan så återkoppla gärna till mig med synpunkter på hur du upplever den.

Läs om produkten på Feber!

Gillar vad du läser och tycker att bloggen förtjänar att leva vidare så får du gärna Swisha några kronor till 0739109486. Tack för din gåva!

15 kommentarer

 1. Behöver man blinka ut ur en parkeringsruta på en parkeringsplats om nosen riktas utåt (alltså att man har backat in i rutan och ska köra rakt ut ur rutan)

  Gilla

  1. Hej!
   Om du menar en sådan parkeringsruta där alla står uppställda bredvid varandra så är det inget krav på att ge tecken (blinka) – men det kan vara smart att göra det ibland för att vara tydlig gentemot andra trafikanter.
   Om du däremot står i en parkeringsficka längs med körbanan så måste du ge tecken innan du svänger ut.

   Gilla

   1. Tack för svar! Ytterliggare en fråga, om det är ett övergångsställe och en cykelöverfart precis innan där det finns såna väjningstrianglar på vägen, får man köra över övergångstället och då stanna temporärt för att vara framme vid väjningslinjen? Eller måste man vänta bakom övergångsstället och då skynda sig när det kommer en lucka man kan köra ut vid?

    Gilla

   2. Hej!
    En mycket bra fråga!

    Du får inte stanna så att du blockerar ett övergångsställe eller en cykelöverfart vilket innebär att du ska stanna före (bakom). Dock är det ju faktiskt så för att saker och ting ska fungera i praktiken, att du måste göra det för:
    1. Att få tillräcklig sikt i korsningen
    2. För att hinna med att ta de luckor som kommer
    Mao så kör fram och ställ dig nära korsningen men se till att inte blockera övergångsstället ellr cykelöverfarten, på sådant sätt att du hindrar gående och cyklister att passera.
    Det här kan vara en knepig trafiksituation att bemästra så öva på den och prata med din handledare/trafiklärare.

    Gilla

   1. Hej!
    Va tycker ni inspikterörer om att nan vrider däcken när man står stilla? Min körskolelärarw säger att det inte spelar roll. Känns fel.

    Gilla

 2. Och det här med avsökande vill ni att ma. Har foten på bromsen VARJE gång inför ett övergång ställe eller skymd sikt eller räcker det mee att man avsöker och fortsätter ha foten på gasen. Känns så onaturligt att flytta från gas till brom VARJE gång ex när det är mycket övergånställen där det inte är skymd sikt och man tycker man har bra sikt.

  Gilla

  1. Hej Bella! Jag svarar att det förstås beror på situationen. Om du närmar dig ett övergångsställe där sikten är väldigt god och ingen person vistas i närheten så finns ingen anledning att flytta foten till bromsen. Om det motsatt råder, dvs sämre sikt och gående vid eller på väg mot övergångsstället så ska du inta beredskap = släppa gasen och flytta över foten till bromspedalen. Detsamma gäller vid korsningar där sikten är skymd eller begränsad.
   Hoppas detta var svar på din fråga. Annars är du välkommen att fråga igen.

   Gilla

  2. Hej!
   Va tycker ni inspikterörer om att nan vrider däcken när man står stilla? Min körskolelärarw säger att det inte spelar roll. Känns fel.

   Gilla

 3. Hej!
  Gärna mer tips ang ecodrivining vilekt körsätt ni vill att man använder knep och trips gärna. Hur man ska tänka vid rödljus mkt trafik osv. Hoppas du förstår min fråga!

  Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s