Motorvägspåfart och bedömning

Här kommer ett inlägg från en läsare och mina svar i rött

När jag körde upp, sa inspektören ungefär såhär till mig: jag har egentligen ingenting att anmärka på. Möjligen var du lite för länge på påfarten ut på motorvägen, men det är ju halt idag, så idag är jag snäll mot dig.

Att vara sen ut på motorvägen kan innebära att du får för lite tid på dig. Plötsligt tar påfarten slut och du har ingenstans att ta vägen. Många kastar sig ut i körbanan när de hamnar i det läget. Att inspektören var ”snäll” berodde nog på att det inte blev någon situation av det. Kanske var det inte så mycket trafik tätt inpå som du blev ett hinder eller riskmoment för. Vid bättre väglag hade nog inspektören förväntat sig en mer resolut körning.

Jag klarade uppkörningen givetvis eftersom detta var den enda kommentaren.

Ofta nöjer sig inspektören med att ge en kommentar och väljer då den som kunde ha inneburit störst risk.

Jag förstår hans åsikt, men min fundering är om det räcker med att vara lite för sen ut på motorvägen för att kuggas?

Ja, om det leder till en risksituation eller om beteendet upprepas under körningen..

För i övrigt var det ju bra. (Även fast jag själv anser att jag klantade mig lite väl mycket). Tänkte mig inte för i en korsning med väjningsplikt så jag fick tvärnita för att det kom en bil. Och blinkade vid backa runt hörn.

Korsningen med väjningsplikt verkar du ha löst själv så det visar på sätt och vis på en god egenskap och att backa med blinkers på är ingen direkt dödssynd på en uppkörning.

Så enligt mig fanns det ju fler saker att ta mig för?

Summan av din körning var förmodligen bra så då har mindre brister inte någon betydelse för resultatet.

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s