Den bistra verkligheten

Bil i diketMitt mål med denna blogg är att ge tips om hur trafikinspektören jobbar, hur hen bedömer och vad hen förväntar sig av dig som körkortsaspirant. Målet är också att beskriva vilka krav inspektörerna har på din körning och vad de inte begär av dig, så att du kan vara förberedd när det är dags för din uppkörning. Ett annat mål är att hjälpa till att göra dig till en säker och skicklig förare.

Mitt mål med bloggen är INTE att ge dig en Quick Fix, för en sådan är inte vare sig möjlig eller önskvärd. När det kommer till kritan så är det övning och mera övning som kommer att ge dig körkort. Även om en genväg till körkortet vore möjlig att ge ut, skulle jag inte ge dig den, då jag vill att de jag möter ute i trafiken vet vad de sysslar med.

Jag vill inte möta någon ute på vägarna, som fått sitt körkort genom att t.ex. fuska på teoriprovet. Tänk på att en bil med en okunnig förare bakom ratten är ett mordvapen. Då och då läser vi om någon eller några som blivit nedmejade av en omdömeslös förare, eller om några som dog därför att föraren inte visste hur de skulle utföra en säker vänstersväng på landsväg. Jag vill inte att du eller jag ska vara ett av dessa offer.

Att olyckor sker i trafiken är nära nog ofrånkomligt, men att de sker p.g.a. att förarna inte är färdigutbildade går att undvika. Så sök inte efter att ta snabbaste och enklaste vägen till ett körkort. Sträva efter att bli en så bra förare som möjligt, då blir uppkörningen inte något problem för dig. Det är t.ex. aldrig fel att ta en eller två lektioner, eller övningspass, för mycket. Inspektören kommer aldrig att neka dig körkort därför att du har övat för mycket. Ta till dig mina tips och råd och öva på dem tills de sitter i ryggmärgen, då kommer resten av sig självt.

En kommentar

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s