Hastighet och planering

Fråga från Abdi:
”Hej har uppkörning om 5 dagar i Jakobsberg jag är extra nervös för jag kuggade på kunskap provet jag undrade bara vad som händer om du överstiger hastighetsgränsen med 2 och vad händer  om du missar en avfart.”

Mitt svar:
Hej Abdi!

Egentligen händer ingenting om du överstiger hastigheten med 2 km/h eller om du missar en avfart – om det inte händer såna saker flera gånger under körningen. Jag menar, om du upprepat kör för fort, eller missar avfarter eller andra skyltar så är det en brist i din körning och då kan den bli underkänd.

Tänk på att även 32 km/h på en gata med 30 km/h kan vara mycket för fort om det t.ex. finns barn som rör sig nära vägen eller att en missad avfart kan vara för mycket om du missat andra vägmärken tidigare. Det är alltså sammanhanget som är avgörande. Försök att slappna av under din körning. Inspektören vill att det ska gå bra för dig och om du redo kommer du att klara dig bra. Lycka till!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s