Väjningsplikt

image

Det gula, upp och ned vända, triangelformade vägmärket med de röda kanterna, som sitter placerat vid många väg, -och gatukorsningar. Vad betyder det? Vad innebär det att ha väjningsplikt? Hur visar du att du har väjningsplikt?

Vägmärket väjningsplikt innebär att du ska väja, d.v.s. ge fordon som färdas på den andra.vägen fri passage. Du ska sänka hastigheten och stanna om det är nödvändigt och får endast köra vidare om det kan ske utan fara eller hinder för annan trafik.

På ett körprov vill inspektören se att du behärskar detta. Hen vill se att du vet vad väjningsplikt är och hur du ska bete dig när väjningsplikten är på din sida. Hen vill även se att du vet hur du ska bete dig när andra har väjningsplikt mot dig. Det kräver kunskap, uppmärksamhet och förståelse för situationen. Öva på hur du ska.agera när du stöter på vägmärket för väjningsplikt i olika trafiksituationer.

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s