Till mina läsare

Hej kära läsare!

Tack för den goda responsen på de första inläggen. Det följer flera! För att jag ska kunna skriva om det ni vill läsa är det viktigt att ni ställer frågor. Då blir det ni läsare som främst bestämmer innehållet. Det är ju för ER skull bloggen har startats! Alla svar kanske inte publiceras, det finns det inte tid eller utrymme för, men de mest efterfrågade ämnena besvaras förstås..

Ni är välkomna att ge tips och förslag på vad ni vill läsa om. Vill ni läsa om miljökörning, hur inspektören bedömer rondellkörning, hastighetsanpassning eller finns det annat som ni grubblar på. Maila på forarprovaren@gmail.com eller skriv era önskemål i kommentarsfälten. Tack!

 

 

4 kommentarer

 1. Hej,
  Undrar över hur det ligger till med alkoholförbränningen. Om man inte har ngn promille dagen efter en fest, är det då OK att sätta sig bakom ratten? Vad säger reglerna (om det finns några) gällande detta?

  Gilla

 2. Hej! Jag tycker att det är svårt att göra bedömning vid vänstersväng på landsväg gällande hur långt bort mötande bilar befinner sig. Tenderar därför att fega ur och avbryta vid övningskörning bara för att sedan upptäcka att jag skulle hunnit svänga. Har du några tips för avståndsbedömning vid höga hastigheter och vänstersväng?

  Gilla

  1. Hej!

   Tyvärr så har jag inget annat tips att ge dig ön det vanliga ”du-lär-dig-endast-genom-att-upprepade-gånger-utsätta-dig-för-vänstersväng” svaret att ge.

   När du övar vänstersväng på landsväg så kommer du att träna upp din förmåga att bedöma mötande fordons hastighet och avstånd. När du ställs inför sådana situationer så pröva att bedöma hur snabbt du närmar dig korsningen och hur snabbt de mötande gör det. Om det inte är fullt med andra fordon bakom den bil du kör, så sluta inte att planera för vänstersväng. Finns inte någon trafik bakom så finns inte heller något att vara rädd för. Efter en tid så kommer du att vänja dig.

   Lycka till!

   Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s