Vad ska jag tänka på när…?

Jag har upptäckt att det är många som ställer den frågan när de närmar sig dagen för uppkörningen. Då tänker jag som så; det borde du redan veta om du är färdig att köra upp! När du är redo för att köra bil utan lärare eller handledare bredvid dig så vet du vad du ska tänka på när du kör bil – och det oavsett vart du kör.

Tänk dig ett matematikprov. Du ska skriva det nästa vecka och du har övat på olika tal och ekvationer, i skolan och hemma, under de senaste månaderna. Vad ska du tänka på när du ska skriva provet? Jo, det som ni har gått igenom på skolan, d.v.s. det som finns i matteboken. På samma sätt är det med bilkörning. Har du läst och övat på sådant som kan komma på (kör)provet så är du förberedd. Vart du kör upp har då ingen större betydelse.

Om du behöver tips på vad du ska tänka på inför körprovet så hävdar jag att du inte är riktigt redo. Visst, du kan klara dig, men då hänger det mest på tur och inte på din skicklighet som bilförare. Vill du att tur ska vara avgörande för hur din uppkörning går? Det känns som lite väl mycket gambling i mina ögon. Ett körprov kostar ändå 1200 kr om du kör upp som s.k. privatist och mer om du bokar med trafikskolans bil (exkl. teorin på 325 kr som du kanske får göra om), så varför chansa?

Öva på alla typer av bilkörning, så att du känner dig bekväm i alla lägen, då kommer du att fixa ditt körprov utan större problem.

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s