Hastighet på Gångfartsområde

En del säger att man ska köra 7 km/t på ett gångfartsområde. De har fel! På ett gångfartsområde får du inte hålla högre hastighet än den som rör sig allra långsammast! Det betyder att personen med kryckor eller rollator, som passerar platsen samtidigt som du, är den som bestämmer hastighetsgränsen.

4 kommentarer

  1. Hej!
    Jag pluggar körkortsteori just nu och i boken står det att hastighetsbegränsningen i ett gångfartsområde är 5-7 km/h, men inget om att man inte får köra snabbare än den långsammaste personen. Boken jag har är utgåva 28 från 2016. Därför blir jag lite förvirrad nu…. tacksam för svar 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s