Hastighet på Gångfartsområde

En del säger att man ska köra 7 km/t på ett gångfartsområde. De har fel! På ett gångfartsområde får du inte hålla högre hastighet än den som rör sig allra långsammast! Det betyder att personen med kryckor eller rollator, som passerar platsen samtidigt som du, är den som bestämmer hastighetsgränsen.

4 kommentarer

 1. Hej!
  Jag pluggar körkortsteori just nu och i boken står det att hastighetsbegränsningen i ett gångfartsområde är 5-7 km/h, men inget om att man inte får köra snabbare än den långsammaste personen. Boken jag har är utgåva 28 från 2016. Därför blir jag lite förvirrad nu…. tacksam för svar 🙂

  Gilla

  1. Hej Andrea!
   Att hastigheten på ett gångfartsområde är 5-7 km/h anges bara som en ungefärlig hastighet. Annars är det som du själv skriver den långsammaste personen som avgör hur fort gångfart är. Det kan bli lite förvirrande när man blandar in hastigheter, men samtidigt så ger det en uppfattning om hur långsamt man faktiskt måste köra för att hålla gångfart. Är du nöjd med svaret?

   Gilla

   1. Tack för svaret! Nu förstår jag lite bättre 🙂
    Väldigt bra och hjälpsam blogg måste jag säga!

    Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s