Efter körkortet

Jag fick en förfrågan från en läsare om att även skriva riktat till dem som precis tagit sitt körkort; hur de ska hantera det och kunna utvecklas på ett bra sätt i sin körning. Så här skrev M:

Tack för bra blogg!
Jag vill gärna läsa mer om körningen efter att en har klarat körkortet. Under vägen till körkortet ligger fokus bara på målet att bli godkänd på teori- och förarprov. När det är avklarat har ju ingenting egentligen ändrats. Inget magiskt händer med körningen därefter. Tvärtom, det är nu det börjar. Att ensam tolka trafiksituationer, fatta beslut och ta det stora ansvaret som det innebär att framföra ett fordon i trafik. Nu ska du på egen hand fortsätta resan mot att en dag bli en bra förare som tillämpar regler och lagar och samspelar bra och säkert i en miljö som är full av egna och andras misstag. För det är enligt min mening en precis lika viktig lärprocess, trots att den hamnar i skuggan av det godkända förarprov. Jag skulle gärna vilja läsa mer om körningen efteråt, hur en fortsätter att lära sig och utvecklas som förare. Vilka råd vill du ge? Vad vill du tipsa om? Hur kan jag fortsätta att förbättra min körning på egen hand?Vilka är de vanligaste faserna i inlärningen hos en alldeles ny förare?
Mvh M

M har rätt i att det är först efter att man har sitt körkort som den riktiga resan tar sin början. Så jag ska försöka att skriva något om detta då och då.

Tack för input M!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s