Vägmärken – Parkering

Vad betyder detta vägmärke? När får du parkera? Hur länge får du parkera? Får du parkera på en lördag? Är det parkeringsförbud på söndagar? Får du parkera kl 20:00 och måste du då använda P-skiva?

P-skiva är en slags parkeringsbiljett som visar hur länge du har stått parkerad. Hur ställer du in en P-skiva på rätt sätt för att inte riskera parkeringsböter?

7 kommentarer

 1. Hej ! Har en fråga, jag har övningskört med min dotter ett tag och igår var det äntligen dags för uppkörning. Hela uppkörning flöt på utan konstigheter förutom på slutet där det skulle backas in på parkering, då råkar hon hamna lite för nära bilen bredvid, just när dottern skulle säga att hon hamna lite för nära så säger förarprövaren att nu är du lite väl nära. När de var tillbaka så underkändes hon och förarprövaren sa att hon körde helt felfritt annars och hade hon uppmärksammat att hon hamnat för nära så hade hon godkänt henne. Vad tycker du om det här?? Det känns lite väl hårt bedömt eller?

  Gilla

  1. Hej Someone!
   Ja,det låter onekligen lite hårt bedömt. Det håller jag med om, särskilt om inspektören sagt att det var perfekt i övrigt. Det finns en osäkerhet hos vissa inspektörer om vad och när de kan släppa händelser likt den du beskriver. Den brukar släppa efter ett par tre år i yrket. Hos andra blir det istället till s.k. käpphästar vilka man inte kommer runt och alltid fäller på. För många inspektörer är ett ingripande alltid lika med ett underkännande, medan andra kan kalla det för hjälp eller stöttning. Många skulle nog gett din dotter en ny chans att visa vad hon kunde, såtillvida att det inte rörde sig om en krocksituation. Jag hade ett sådant körprov en tid innan jag slutade. En kvinna som körde klanderfritt men som skulle mosat sidan på en annan bil vid utbackning efter parkering – om jag inte bromsat åt henne. Jag gav henne en ny chans och hon satte den. Jag tror inte att hon gör om samma misstag igen! Be din dotter släppa detta och ta revansch vid nästa uppkörning. Ge henne uppmuntran och stöd utan att skapa agg mot inspektören. /Rune

   Gilla

   1. Hej, tack för svaret. Vi stöttar våran dotter fullt ut men det var mer att jag ville höra din åsikt om situationen. För det kändes rent spontant att det va lite hårt dömt. Tack

    Gilla

  1. Tiderna angivna på vägmärket talar om under vilka dagar och tider det krävs P-skiva för att parkera. Övrig tid kan du parkera utan tidsbegränsning och utan P-skiva.

   Gilla

   1. Hej Tanja!
    Nej, det är det inte. Du får parkera alla dagar, men mellan de tider som anges på tilläggstavlan får du bara parkera en timme i följd och använda P-skiva.

    Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s