Vilka bilar använder Trafikverket på körproven?

Testa ett teoriprov på KÖRKORTONLINE.SE

En återkommande fråga är vilka bilar man kan förväntas får köra på ett körprov vid Trafikverket. Kör du upp via din trafikskola så kör du oftast den bil du använt under din utbildning, men bokar du som privatist blir du anvisad någon av Trafikverkets bilar. De flesta körprovskontoren har VW Golf Diesel eller Volvo V40, V60 Diesel.

wv golf tdi volvo v40 diesel

I Göteborg Hisingen har de en Volvo XC60 Diesel och i Gävle kan du få köra en VW TSi Passat. Den drivs på gas eller bensin. Några kontor har bensindrivna bilar (enligt Trafikverkets länk nedan) men det också vara så att drivmedlet inte är utsatt i texten så man kan inte vara helt säker.

Om du går in via länken nedan så kommer du till Trafikverkets sida där du finner en komplett lista över de bilar som används på just den ort där du kan komma att göra ditt körprov.

Testa ett teoriprov på KÖRKORTONLINE.SE

Bilderna i detta inlägg har jag lånat från http://www.trafikverket.se, http://www.starmoz.com och http://www.autoblog.com.

Gillar vad du läser och tycker att bloggen förtjänar att leva vidare så får du gärna Swisha några kronor till 0739109486. Tack för din gåva!

4 kommentarer

 1. Hej. Jag undrar hur det är angående psykisk ohälsa. Jag håller på med körkortet och teorin går väldigt bra. Det är körningen som oroar mig. Jag lider av social fobi och är väldigt stressad när jag kör pga att göra fel. Det som oroar mig mest är halkbanan. Här jag bor är det en bra bit till stället där halkbanan körs, därför åker man 4 elever åt gången och landsvägskörningen delas upp på alla. Trots att det är några månader kvar känns detta väldigt jobbigt. Finns det möjlighet att åka ensam elev? Jag tror inte att jag skulle klara av att köra när personer jag inte känner är i närheten, får extrem prestationsångest och klarar inte av att utföra de saker jag behöver. Eller är socialfobi/prestationsångest inget undantag?

  Gilla

  1. Hej Jennifer!
   Vad roligt att teorin går bra! Jag förstår att din situation är problematisk. När det handlar om halkbanan så är det en fråga du måste ta med dem, eller .ed dun trafikskola om du övar hos en sådan. Jag är säker på att de lyssnar om du förklarar din situation. Om de sedan har möjlighet att göra undantag…ja, det vet jag inte. Om du vill kan jag höra med en bekant som är trafiklärare. Hen kanske vet. Var inte rädd att göra fel (lätt för mig att säga!) för det gör alla. Halkbanan är inte test du ska klara av, inte ett prov du kan bli underkänd på. Det är bara något du ska få erfarenhet av. Jag återkommer om jag får något svar från trafikläraren. / Rune

   Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s