”Uppkörning” i Jakobsberg

Härom dagen var jag inspektör igen, fast från baksätet. En vän till mig undrade om jag kunde åka med för att se hur hennes son låg till med sin körning. Vi åkte ett par slingor i Jakobsberg, där han fick köra motorväg, blandade korsningar, backa, parkera och vända. Jag tittade på hastighetsanpassning, regeltillämpning, placering, avsökning, beredskap och manövreringsförmåga. Han gjorde en i stort bra körning och har stora chanser att klara sin uppkörning.

Jag fick se en körning som var rätt så bra på motorvägen, omkörning, påfart och körfältsbyten. Han ska ha sin uppkörning i september och jag bedömer att det finns mycket goda chanser för honom att fixa körkortet då.

Det han fick i uppgift att träna lite extra på var avsökningsrutiner, att titta efter vägmärken och beredskap i gatukorsningar, placering vid backning och att inte ge felaktigt tecken i cirkulationsplatser.

Hur ligger du till med din körning? Vad behöver du tänka på inför din uppkörning? Vet du hur du ska använda blicken före och i korsningar, vet du hur och när du ger tecken i cirkulationen, klarar du att backa runt ett hörn och har du bromsberedskap i de tillfällen du behöver det?

2 kommentarer

  1. Stämmer det att de nya säkerhetssystemen som autobroms åsidosätts om man använder sig av bromsberedskap?
    Läste detta i samband med att Volvos demo av systemet misslyckades.

    Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s