Nästa inlägg…

Hej!

Nu har jag skrivit en bit över 100 inlägg här på Uppkörningsbloggen. Inläggen berör allt(?) mellan körprovets inledning till dess avslut. Säkert finns det sådant som jag kan gå djupare in på, men den frågan överlåter jag till Er som läsare att svara på. Vad saknar ni inlägg om? Vad är det just Du undrar över? Finns det någon del av körprovet där Du fortfarande känner Dig osäker på vad som gäller?

Skriv gärna Ditt eller Dina önskemål i kommentarerna, i detta inlägg eller något annat.

Jag ser fram emot att höra Dina synpunkter!

/Rune

20 kommentarer

 1. Skriv gärna om fel som är vanliga att folk gör men ej kuggas för. För att ingen kör väl 100 procent perfekt. Jag vill köra så bra som möjligt. Men har hört så många som har kuggat den senaste tiden. Skulle kännas lugnare om du skriver några saker som man oftast inte kuggas för. Jag har kört mycket på trafikskola så känner mig bra förberedd men kör aldrig 100 procent på lektionerna.

  Gilla

 2. Hejsan! Jag kommenterade tidigare här i inlägget men har nu en ny fundering 🙂 det skrivs all som oftast om de som tar risker och kör vårdslöst i trafiken, alltså de som kanske överskattar sin körförmåga. Jag känner nu att det diskuteras för lite om såna som mig som underskattar sin körförmåga och är lite för försiktiga. Hade verkligen blivit glad om detta togs upp mer och så jag kan få tips och inspiration. Detta är ju såklart också ett problem, men som inte uppmärksammas lika mycket. Tack för svar 🙂

  Gilla

 3. Har uppkörning nu på Torsdag, i en stad jag aldrig vart, efterso’m det är väldigt lång väntetid i Stockholm.
  Känns supernervöst då jag inte kan vägarna, hinner inte åka dit innan pga jobb!
  Men ska läsa alla dina inlgäg nu för tips. Bra blogg

  Gilla

  1. Hej Kati!
   Roligt att du uppskattar bloggen! Du ska se att det går bra att köra även där du inte kört förut. För många går det bättre då de blir mer uppmärksamma än på hemmaplan.
   Lycka till!
   / Rune

   Gilla

   1. Hej Kati!
    Wohooo! Vad roligt! Bra jobbat där! Vart körde du upp?
    Tack för din snälla ord om bloggen! Då får gärna dela den vidare med andra i din krets. Det kanske finns andra som också uppskattar det jag skriver. Det är för att få höra sånt som du skriver nu som jag driver detta. 😀

    Gilla

   2. Jag körde upp i västerås! 🙂
    Gick superbra trots att jag iinte kunde vägarna. Jag ska absolut visa mina vänner den blogg!

    Gilla

 4. Hur lång tid *får* det ta för mig att komma iväg vid ett rött ljus som slår om från rött till grönt precis när jag stannar? Om det är lite nerförsbacke eller helt platt liksom så kan jag komma iväg snabbt genom att bara släppa bromsen först och då börjar jag ju rulla. Men om det är lite lutning uppåt så kan jag inte göra det. Jag måste först stå helt stilla, sedan hitta dragläget, och sen köra iväg, vilket tar… 4 sekunder kanske? Är det ok?

  Gilla

  1. Hur stor är sannolikheten att du hamnar i ett sådant läge M? Vart bor du eller vart kör du upp? Låt inte denna i sammanhanget lilla sak växa till ett berg för dig. Se till att komma iväg så snabbt du kan så ska du se att det räcker bra. Fortsätt också att öva på denna manövreringssak så att det känns bättre för dig. /Rune

   Gilla

 5. Hej!
  Jag har uppkörning den 25/10, alltså snart (enligt mig!).
  De största problemen jag känner är att jag kan vara ganska ”blyg och försiktig”. Sedan har jag så himla svårt med både höger och vänster. Dessa grejerna känner jag kan ställa till det ordentligt för mig. Så min fråga är om du anser detta som något jag ska tala om för inspektören innan provet så hen är medveten om detta. Och kanske i det fallet ”anpassar” sina aviseringar så de ger mig de bästa förutsättningarna?

  Gilla

  1. God morgon Someone!
   Om du vill kan du tala om för inspektören hur du känner det. Då vet hen det. Sedan förstår inspektören att du är blyg (det kan inspektören också vara!) och alla är mer eller mindre försiktiga av sig.
   När jag arbetade som inspektör brukade jag peka vänster och höger samtidigt som jag berättade åt vilket håll de skulle svänga. Alla inspektörer vill tyvärr inte göra det, men för de flesta är det inget problem. Sedan är det ju inte något trafikbrott att ha svårt att skilja mellan höger och vänster! Skulle du råka svänga åt fel håll är det ju bara att vända och köra åt rätt håll!
   Lycka till den 25:e! Om du vill får du gärna tala om hur det gick! / Rune

   Gilla

   1. Jag körde upp idag.. klarade inte det. Jag var ganska dum och körde upp fast jag vaknade med 39 graders feber. Vill inte skylla på det. Men dumt beslut när jag inte kände mig 100. Men nästa gång fixar jag det! 🙂

    Gilla

   2. Hej Someone!
    Fy vad trist! Både med febern och det underkända körprovet, men jag är säker på att du repar dig och kommer starkare tillbaka.
    Vad säger protokollet, vad var det som ledde till underkänt? Krya på dig! /Rune

    Gilla

   3. I protokollet fick jag underkänt i manövrering, trafiksäkerhet och trafikregler. Saker som jag annars inte har problem med. Pratade med inspektören om mitt teoriprov som jag fick 63/65 på och han konstaterade då att det inte var brist i kunskap utan höll med om att det kunde varit min dåliga dag som gjorde det. Men jag förstår absolut att jag inte kan skylla på det och förvänta mig ett godkänt. Så nu blir det i första hand att ta hand om sig själv och sen fixa körkortet.
    Tack så mycket för dina vänliga ord 🙂

    Gilla

   4. Ja, fråga inte vad jag tänkte, för det undrar jag själv. Jag skulle svänga höger från landsväg och missade vägen till precis innan och börjar då bromsa trots att jag hade bilar bakom mig. Det har hänt innan att jag missat en väg, men istället fortsatt fram för att inte skapa en trafikfarlig situation. Därför jag undrar hur jag tänkte där egentligen. Det var nog det avgörande. Sen gjorde jag självklart småfel så som jag körde inte trots att jag kom från höger och hade företräde.

    Gilla

   5. Det låter som om högersvängen var det som avgjorde till din nackdel. Det andra med manövrering var säkert bara ett medskick, dvs något att tänka på (förbättringsområde). Krya på dig nu och påt igen! /Rune

    Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s