Recension av teoriappen iKörkort

iKörkort app är en produkt speciellt framtagen för dig som ska plugga körkortsteori. Skaparna vill genom detta redskap möjliggöra för dig att på ett enkelt och lättillgängligt sätt tillgodogöra dig den teorikunskap du behöver. För att citera vad de säger om sig själva ”Skippa de tunga och tråkiga körkortsböckerna och de dyra teorilektionerna och plugga på dina villkor istället – när du har lust, var du än är”.

iKörkort app följer samma struktur som webbversionen (du kan läsa  en recension om iKörkort.nu här!) men är förstås anpassad för mobil, iPad eller surfplatta. Den innehåller det mesta som står att finna på hemsidan och är väldigt enkel att använda. Det enda jag inte finner på appen är tips om vart du finner en trafikskola, men den delen känns inte så nödvändig i denna form. Fördelen med iKörkort  app är förstås att du har den i din mobil och att den därmed alltid finns tillhands för dig. Här kan du också checka av var du befinner dig på din väg mot att hämta ut ditt alldeles egna körkort. När du är klar med en del markerar du den och nästa gång du öppnar appen ser du direkt vilket ditt nästa steg är.

          

Skaparna av iKörkort har alldeles uppenbart haft kvalitet och användarvänlighet i tankarna när appen togs fram. Appen är genomarbetad och innehållet är ytterst relevant.

Då jag som tidigare trafikinspektör arbetat med den praktiska delen av vägen till körkortet, alltså själva uppkörningen, saknar jag lite praktiska tips, på både app och hemsida. Jag förstår förstås att dessa främst är redskap för inläsning av körkortsteori, men teorin och praktiken ska gå hand i hand. Utan koppling till praktiska situationer kan teorin riskera att bli hängande i luften. Under rubriken Anpassad hastighet så kan vi läsa ”Du måste alltid hålla en för trafiksituationen anpassad hasighet”. Gott så, men vad innebär det egentligen? Min erfarenhet från drygt 5 500 körprov talar om för mig att behovet av teoretisk kunskap kopplad till verkliga situationer är väldigt stort.

Du som tränar för att få ett eget körkort måste se till att få en rätt förståelse för teorins koppling till praktiska situationer från din trafiklärare och/eller din handledare.

Som tidigare trafikinspektör vid Trafikverket Förarprov kan jag trots detta varmt rekommendera dig att skaffa dig iKörkort app! Den kommer att göra ditt teoripluggande mycket enklare. Lycka till!

Appen iKörkort finns att köpa på både App Store samt på Google Play. Du kan även prova på den gratis genom att ladda ned testversionen av iKörkort.

6 kommentarer

 1. Jag använde mig av den här appen. Riktigt bra ! Skrev teoriprovet idag och fick 57 poäng. Men jag frågade om man fick ta om sitt foto om man inte är nöjd. Då sa hon i receptionen nej. Att man får skicka in ett isf. När gör man det ? när man har klarat uppkörningen?

  Gilla

  1. Hej! Kul att appen håller vad den lovar!

   Om fotot så fick jag detta svar från en kontakt på Trafikverket:

   ”Det verkar konstigt med fotot för det kan man ta om om man inte har gjort klart både teori och körning, det ända som händer är att man får betala 80 kronor till. Har man gjort både teori och körning så ligger det för tryckning och då kan vi inte göra något utan då får man ringa TS och begära en förnyelse av körkortet och det kostar 150:- tillverkning av körkortet + 80:- för fotot.”

   Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s