Hur svårt är det att köra upp i …?

Hur långt är ett snöre?

Frågan om hur svårt det är att köra upp där eller där är, förstås, precis som frågan om ett snöres längd, en omöjlig fråga att besvara. Det beror på; hur duktig du är på att köra och på hur mycket snöre du har.

Svårt?

Den ena orten är egentligen inte svårare än den andra. Alla orter har sina egna utmaningar och dessa är förstås kopplade till dina förmågor. Om du är sämre på landsvägskörning, så är en mindre ort ofta lite svårare än en större, då det är landsväg som tenderar att dominera där. Är det stadstrafik som är din akilleshäl, så är det den större staden som blir din utmaning.

Lätt?

Värt att tänka på dock är att du aldrig kan veta hur den inspektör du ska köra upp med tänker lägga upp körrutten. Även på en mindre ort så kan det vara stadskörning som dominerar på ditt körprov. En ungefärlig rutt läggs upp i inspektörens huvud strax före eller i början av körningen. Ibland tänks dagens olika körvägar ut före den första körningen. Den planerade rutten kan sedan komma att ändras, utifrån hur du agerar i början av körningen, eller beroende av det allmänna trafikläget. Det finns med andra ord ingen förutsägbarhet där.

Ställ dig inte frågan ”Hur svårt eller hur lätt är det att köra upp där eller där”? Då gör du dig själv en otjänst. Fokusera istället på att behärska alla delar av körningen innan det är dags för ditt körprov. Då sparar du energi och har rätt fokus den dag det är din tur att göra körprovet.

Varför söker du den enklaste vägen till körkortet = uppkörning på den lättaste av alla tänkbara platser? Ta istället ditt körprov som en utmaning. Låt inspektören, bilen, platsen, tiden och alla övriga tänkbara faktorer som kan påverka resultatet, utmana dig till att prestera; att ge dig möjlighet att glänsa och visa dig från din bästa sida. När du sedan sitter bakom ratten med ett eget körkort så ska du ju klara att köra överallt. Eller hur?

😱😱😱

Gillar vad du läser och tycker att bloggen förtjänar att leva vidare så får du gärna Swisha några kronor till 0739109486. Tack för din gåva!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s