Snabbspår till körkort.

Finns det?

Läste detta inlägg på Körkortonlines forum och blev lite mörkrädd!

”Ja är man lite motiverad och kollar på mycket trafiklektioner på youtube medans man kör mycket privat så går det att fixa körkortet billigt Så gjorde jag själv och det hela gick på 6500 då kuggade jag en uppkörning. Körskolor lär ut bra saker, men herregud vad sega de är. Och sen vill de ju dra ut på det så mycket de kan det förstår man ju, de tjänar ju mängder med pengar på eleverna. Jag tog faktiskt en trafiklektion på kul men det gick bara inte. Att betala typ 900kr för att först sitta och prata i 25 minuter i bilen för att sedan åka runt i cirklar. Förstår att kostnaderna går upp fort”.

Jo, lite privat övningskörning och Youtube-klipp kanske kan ge dig ett körkort på kort tid och för en billig penning, men hur bra bilförare blir du då? Trafikskolorna behöver tid och tid är pengar, men det krävs också tid för att förstå. Det krävs mer än några Youtube-klipp för att bli en säker förare och visst vill vi ha säkra förare på våra vägar, eller är vi nöjda med att de som trafikerar våra gator har en plastbit i fickan?

Vidare i tråden kunde även följande kommentar läsas ”Hur många körlektioner tog du? Man behöver endast en eller två för att bli en bra bilförare.”

Fake News! Du kanske kan skaffa dig ett körkort med bara ”en eller två” körlektioner i ryggen, men det gör dig knappast till en bra förare. Tänk på att det räcker med ett misstag i trafiken för att en oåterkallelig skada ska ske. Ett misstag, kanske pga orutin. Utan rutin är du är svag förste. Rutin får du när du gör något om och om och om igen. Några synonymer till ordet rutin är : skicklighet, kunnande, god erfarenhet och träning.

Lyd ett gott råd: Satsa inte på ett snabbspår till körkort utan satsa på att bli en så skicklig förare som möjligt. Träna privat (om du kan), kör på trafikskola, prata trafik – gärna på plats ute i verkligheten – sedan så kan du använda dig av Youtube som komplement, men inte som ersättning.

Gillar vad du läser och tycker att bloggen förtjänar att leva vidare så får du gärna Swisha några kronor till 0739109486. Tack för din gåva!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s