Årets julklapp

Har du svårt för att bestämma dig vad du ske ge i julklapp? Ge bort ett teoripaket på Körkortonline!

God Jul!

4 kommentarer

 1. Hej!

  Först och främst vill jag tacka för en superbra blogg. Dina inlägg har hjälpt mig väldigt mycket! Har några frågor som jag hoppas du kan besvara ☺

  Jag upplever att jag har lite problem med att t.ex bromsa när jag kommer ut på en avfart som följs av en skarp kurva, främst pga bakomvarande trafik, då jag upplever att jag måste bromsa ganska mycket och är tveksam på ifall det blir för mycket, hur skulle du säga att jag ska bedöma för att det ska bli rätt? Jag upplever ganska mycket stress kring bakomvarande trafik, speciellt vid sådana situationer som nämnt ovan.

  Sedan undrar jag också om man bör köra med 3an i t.ex skarpa kurvor även om det är ganska hög hastighet, t.ex 70 km/h på landsväg?

  Undrar även ifall man kan bli kuggad pga att man växlar från tvåan till 3an i stadstrafik istället för 4an direkt?

  Ber om ursäkt för mina långa frågor, tack på förhand.

  Gilla

  1. Hej Sara!

   Tack för berömmet! Glad att bloggen är till nytta för dig.

   Du ska inte oroa dig för de bakomvarande fordonen. Fokusera på vad du ska göra samtidigt som du håller ett öga på dem där bakom. Du kan också, som en liten hint om vad som är på gång, trampa till lite lätt på bromspedalen strax innan du bromsar på riktigt. Då ”varnar” du dem där bakom för att du ska bromsa. Prova det och se om det känns bättre.

   Upplever du det jobbigt att bromsa hårt överlag (från höga hastigheter) så bör du träna mer på det.

   Trean på 70 väg i skarpa kurvor? Ja om de är så pass skarpa att du behöver sänka din hastighet så pass mycket, men inte annars.

   På din tredje fråga blir svaret nej, om det är den enda saken du ”brister” i. Kör du bra i övrigt så finns det ingen inspektör i världen som fäller någon på en sådan struntsak.

   Ha en trevlig kväll!

   Gilla

 2. Hej!
  Jag har en fråga om övergångsställen. Idag åkte jag med min körskolelärare. Vi åkte förbi ett övergångsställe markerat med ”zebraränder”. Det fanns dock ingen skylt. Jag stannade för en gående som ev ville gå ut. Hon sa att att det inte räknas som ett övergångsställe om inte även skylten finns där. Stämmer detta? För mig är det ett övergångsställe då de har vägmarkeringar.

  Gilla

  1. Hej Anna!
   Din körskolelärare har fel. En plats där vägmärke saknas och det endast finns vägmarkering har inte status av övergångsställe. Så här står det i Förordning (2001:651) om vägtrafikdefinitioner:

   Övergångsställe:

   En del av en väg som är avsedd att användas
   av gående för att korsa en körbana eller en
   cykelbana och som anges med vägmarkering
   eller vägmärke. Ett övergångsställe är bevakat
   om trafiken regleras med trafiksignaler eller
   av en polisman och i annat fall obevakat

   Som du ser kan ett övergångsställe vara utmärkt med vägmärke eller vägmarkering.

   Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s