Om mig

Född 1965. Uppvuxen i Norrköping. Där tog jag även mina körkort. Körkort för B togs den 13 augusti 1984 (på andra försöket) och körkort BE C DE tog jag under sommaren 1989. Jag har arbetat som chaufför, både lastbil, buss och spårvagn. Mitt första arbete som chaufför var på dåvarande Norrköpings Lokaltrafik (buss och spårvagn). Som lastbilschaufför var det till största delen distribution av livsmedel (Charkman, bröd – KF Bargarn, grönsaker, specerier, blommor mm  – KF Lagercentral, mm) till både butiker och andra verksamheter. Det blev även en hel del bohag då Åkeriet (Åkeri AB Alexandersson & Co) även hade en del flyttverksamhet kvar då. Min chef där hette Nisse (Nils Karlsson) och honom har jag mycket att tacka för. Han är död sedan några år tillbaka så frid över hans minne. Arbetade även som gruppchef och chaufför på Servera (numera Martin & Servera).

År 2000 flyttade jag, min fru och vår dotter till Uppsala (där vi bor kvar än i dag) och där studerade jag samtidigt som jag körde buss för Swebus. Jag har även arbetat som säljare här, som bussförare för Swebus Express, som kriminalvårdare, trafikinspektör och nu som trafikingenjör på Sala kommun.

Utifrån erfarenheten som trafikinspektör på Trafikverket Förarprov i Uppsala driver jag nu den här bloggen och hoppas att det jag skriver ska komma alla er där ute, som ska eller håller på att ta körkort, till stor nytta. Vad jag vet är jag den enda f.d. trafikinspektör som skriver om detta ämne utifrån det perspektivet.

grundutbildning-trafikinspektor1grundutbildning-trafikinspektor2kursintyg-sparsam-korningsparsam-korning

För att fråga mig om sådant som hör körkortet till kan ni maila på forarprovaren@gmail.com. Ni som vill att jag ska skriva om er verksamhet kan också använda den adressen för kontakt.

6 kommentarer

 1. Rune!

  Hittade din blogg tre dagar innan uppkörningen och kunde efter den konstatera att jag inte hade nått att va orolig över inför uppkörningen. Din blogg stillade mina nerver och gjorde uppkörningen felfritt på första försöket ! Tack snälla för att du tagit tiden att skapa denna blogg

  Mvh

  Gillad av 1 person

 2. En utmärkt sida med klargörande råd och anvisningar i trafiken. Jag tog körkort 1964 och känner ibland behov av att datera upp mina kunskaper i trafiken, vilket jag kunnat göra med hjälp av denna sida. Har också hittills lyckligtvis varit olycksfri!

  Gilla

 3. Vill bara göra ett inlägg för att tacka för denna oerhört hjälpsamma och informativa blogg du driver! Hoppas andra ser det stora värdet med ditt verk. Jag har i alla fall bokmärkt bloggen och läser nu igenom alla kategorier i en bekväm takt, ovärderligt nyttig information. Tack ännu en gång ♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s