Om mig

Född 1965. Uppvuxen i Norrköping. Där tog jag även mina körkort (BE C*DE). Körkort för B togs den 13 augusti 1984 (på andra försöket!) och körkort övriga behörigheter togs på en yrkesförarutbildning på Ebersteinska strax före sommaren 1989. Jag har arbetat som chaufför för både lastbil, buss och spårvagn. Mitt första arbete som chaufför var på dåvarande Norrköpings Lokaltrafik (buss och spårvagn). Som lastbilschaufför var det till största delen distribution av livsmedel (Chark, bröd, grönsaker, specerier, blommor, mm). Det blev även en hel del bohagsflytt då Åkeriet (Åkeri AB Alexandersson & Co) även hade en del flyttverksamhet kvar då. Min chef där hette Nisse (Nils Karlsson) och honom har jag mycket att tacka för. Han är död sedan några år tillbaka så frid över hans minne. Arbetade även som gruppchef och chaufför på Servera (numera Martin & Servera).

År 2000 flyttade vi till Uppsala där studerade jag samtidigt som jag körde buss för Swebus. Jag har även arbetat som säljare här, som bussförare för Swebus Express, som kriminalvårdare, trafikinspektör och trafikingenjör på Sala kommun och på Uppsala kommun (nuvarande).

Utifrån erfarenheten som trafikinspektör på Trafikverket Förarprov i Uppsala driver jag nu den här bloggen och hoppas att det jag skriver ska komma alla er där ute, som ska eller håller på att ta körkort, till stor nytta. Även nyttigt för dig som handleder! Vad jag vet är jag den enda f.d. trafikinspektör som skriver om detta ämne utifrån det perspektivet.

grundutbildning-trafikinspektor1grundutbildning-trafikinspektor2kursintyg-sparsam-korningsparsam-korning

För att fråga mig om sådant som hör körkortet till kan ni maila på forarprovaren@gmail.com. Ni som vill att jag ska skriva om er verksamhet kan också använda den adressen för kontakt.

15 kommentarer

 1. Hej skulle de gå att komma i kontakt med dig ang trafiksäkerhet. Jag trampar på djupt vatten men vet inte hur jag ska ta mig vidare

  Gilla

 2. Hej Rune tack för en bra blogg med bra info från en trafikinspektör. Jobbar själv som trafiklärare och gjort så i 18 år. Har skickat ett mail till dig hoppas på svar.

  Gilla

 3. Hej mitt namn är David och jag undrar ifall du är intresserad att utbilda bussförare eller lastbilsförare? Tänkte sparka igång ett företag inom transport utbildningar.. ifall du är intresserad va god och kontakta mig!

  Gilla

 4. Rune!

  Hittade din blogg tre dagar innan uppkörningen och kunde efter den konstatera att jag inte hade nått att va orolig över inför uppkörningen. Din blogg stillade mina nerver och gjorde uppkörningen felfritt på första försöket ! Tack snälla för att du tagit tiden att skapa denna blogg

  Mvh

  Gillad av 1 person

 5. En utmärkt sida med klargörande råd och anvisningar i trafiken. Jag tog körkort 1964 och känner ibland behov av att datera upp mina kunskaper i trafiken, vilket jag kunnat göra med hjälp av denna sida. Har också hittills lyckligtvis varit olycksfri!

  Gilla

 6. Vill bara göra ett inlägg för att tacka för denna oerhört hjälpsamma och informativa blogg du driver! Hoppas andra ser det stora värdet med ditt verk. Jag har i alla fall bokmärkt bloggen och läser nu igenom alla kategorier i en bekväm takt, ovärderligt nyttig information. Tack ännu en gång ♥

  Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s