Körprovet del 1; inledningen

I den första delen går jag igenom hur ett körprov går till, med början från där inspektören ropar upp dig i väntrummet. Varianter kan förstås förekomma, men i det stora hela fungerar det på samma sätt, var du än kör upp och vem du än kör upp med.

Två roller, den ena är Inspektörens och den andra är din. Inspektören har en surfplatta/Ipad där hen ser namn och foto på den som ska köra upp. Så bli inte förvånad om inspektören verkar veta att det är just dig hen ska ut och åka med. Då frågan ofta dyker upp kan jag direkt säga att du inte kan välja vem du ska köra upp med och detsamma gäller för inspektören.

Inspektören ser sig om i väntrummet och ropar upp ditt namn eller går fram till dig och presenterar sig samt talar om att det är hen som ska ut i trafiken med dig. Det kan bli lite småprat, för att ge tillfälle att bekanta sig lite, men sedan vill inspektören att du visar din legitimation. Om din legitimation är i ordning (den får inte vara utgången, trasig och fotot ska vara välliknande), ber inspektören dig att intyga med din namnteckning att du inte har körkort i ett annat EES land.

När detta är klart så går ni tillsammans ut till bilen. Vissa inspektörer börjar direkt med säkerhetskontrollen innan du får  sätta dig tillrätta i bilen, medan andra ber dig göra klart din körställning först. Sedan går inspektören igenom vad hen kommer att titta på under körningen (kompetensområden) och hur du blir anvisad körväg (dirigerad). För att inlägget inte ska bli för långt slutar del 1 här och fortsättning följer i ett senare inlägg.

Här kan du läsa del 2, del 3, del 4

Gillar vad du läser och tycker att bloggen förtjänar att leva vidare så får du gärna Swisha några kronor till 0739109486. Tack för din gåva!

3 kommentarer

  1. Jag tycker att upplägget är bra, i alla fall för mig när jag körde upp för lite mer än 2 år sedan, plus att jag hade en mycket trevlig inspektör! Det hade jag förvisso dom andra gångerna också, jag klarade körprovet på mitt tredje försök, jag har haft körkort i lite mer än 2 år som sagt och det känns väll ok, mitt problem är att jag inte tycker om att köra bil,känner mig ibland fortfarande lite osäker i vissa sitvationer, jag var tvungen att ta körkort pga att jag har 3 små barn hemma, vill ju avlasta frun ibland hehe, men i det stora hela så känns det ändå bra att ha kortet i bakfickan när man behöver det.

    Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s